Zoek
Filters

Vandaag voor 16:00 besteld Morgen in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*

Laadkabel Keuze

Bij de aankoop van een laadkabel voor uw hybride of elektrische auto zijn de volgende punten van belang:

– Type 1 of 2
– Vermogen
– Lengte laadkabel

Type 1 of 2

Allereerst is het belangrijk welk type kabel voor uw auto geschikt is, type 1 ‘Yakazi’ of type 2 ‘Mennekes’. Het type stekker naar een openbaar laadpunt is altijd type 2. Een type 1 aansluiting heeft 5 pins, en een type2 heeft 7 pins.


Over het algemeen hebben alle Europese automerken een type 2 Mennekes aansluiting als standaard. Veel Amerikaanse en Japanse automerken moeten wel met een type Yakazi 1 laadkabel worden opgeladen. Het type aansluiting verschilt per merk en soms zelfs per type auto binnen een merk. Let dus goed op bij de aanschaf van een laadkabel welk type voor uw elektrische of hybride auto geschikt is.

Via onze website kiest u altijd de juiste kabel voor uw auto. Mocht u er niet uitkomen dan kunt u uiteraard ook altijd contact met ons opnemen.

Vermogen

Het vermogen van de laadkabel heeft een grote invloed op de laadtijd van uw elektrische auto. Het maximale laadvermogen wordt echter wel bepaald door het type lader in uw auto. Type 1 auto’s kunnen 1-fase laden op 16A (3.7kW) of 32A(7.4kW). Type 2 auto’s kunnen ook 1-fase laden op 16A (3.7kW) of 32A(7.4kW) maar er zijn ook type 2 auto’s die 3-fase kunnen laden op 16A(11kW) of 32A(22kW). Tot slot zijn er ook thuisladers waarmee u veilig via het stopcontact kunt laden. Thuisladers hebben echter een beperkt laadvermogen van 6A, 10A of 16A.

Selecteer uw auto om direct te zien welke laadkabels geschikt zijn en de daarbij horende laadtijden.

Lengte Laadkabel

Ons assortiment bestaat uit kabels van 4 tot wel 10 meter. Daarnaast kunt u ook nog kiezen uit een rechte of een spiraal laadkabel. Als u op veel verschillende plekken komt, waar u niet precies weet hoe de situatie is, dan is het handig om voor een wat langere laadkabel te kiezen. Gebruikt u de laadkabel alleen thuis of op het werk, dan is 4 of 6 meter vaak voldoende.